1. בניסוי קליני שנערך ב-2004 באמצעות תכשיר מסחרי שהכיל תמציות תקניות של 7 צמחים הודיים, ביניהם גם אלביציה, נמצא שיפור משמעותי בקרב 90% ממשתתפי הניסוי שסבלו מקדחת השחת עם תסמיני אף דולף, התעטשויות וגודש אפי.
2. עבודות מוקדמות רבות ייחסו לקליפת גזע העץ פעילות נוגדת דלקת. הודגם בהן כי לצמח השפעה מייצבת על תאי הפיטום הגורמת לצמצום הפרשת תוכנם הדלקתי של התאים. במקביל הוא גם מפחית ייצור נוגדנים משרי תגובה אלרגית.
3. בניסוי קליני הודי (1994) ניתן מרתח של קליפת הצמח ל-14 חולי אסטמה במשך 28 יום. אצל כל החולים נראה שיפור בתסמינים של קוצר נשימה, שיעול וצפצופי נשימה. הצמח הומלץ על ידי החוקרים כיעיל במניעת המחלה.
4. מיילס ובון (2000) ממליצים על שימוש בצמח כנוגד אלרגיה בכל פורמולה לטיפול בריניטיס אלרגית (קדחת השחת).
5. במחקר קליני הודי עדכני מ-2006 שנערך בהשתתפות 41 חולי אסטמה נבדקה השפעתם של חלקים שונים של הקליפה והגזע של אלביציה. מתברר כי לליבת הגזע השפעה משמעותית יותר מכל חלק אחר שנבדק - הן כנוגד דלקת, הן כנוגד שיעול והן כאנטי היסטמיני. התכשיר המכונה Shirisharishta נתן תוצאות טובות יותר בריפוי אסטמה כאשר הוכן מליבת הגזע בהשוואה לחלקים אחרים של העץ.
6. בסקירה מעמיקה שעסקה בפוטנציאל הפרמקולוגי של הצמח מסכמים קומר ושות' (2007) את מאמרם כך: "לצמח יעילות גבוהה כנגד אסטמה....תכשירים איורוודיים רבים המבוססים על הצמח, כמו: Antiasthma kada, Sirisa twak kvatha, Vasadikwath
7. נמצאו יעילים לטיפול באסטמה... לצמח פוטנציאל תרופתי אנטי אסטמתי גבוה, והוא עשוי להוות מרכיב חשוב בכל פורמולה עתידית לטיפול באסטמה, במצבים דלקתיים ולצורך חיזוק חיסוני".
8. טריפטי ושות' (1979) מציינים מספר מחקרים קליניים שהדגימו כי יישום חיצוני של הצמח גרם שיפור ניכר בתסמינים של אקזמה מפרישה.
Refrences
1.www.naturalproductsmarketplace.com/articles/natural-allergy-remedies.html - 38k
2. Tripathi, R.M., Sen, P.C. and Das, P.K. (1979) Further studies on the mechanism of the anti-anaphylactic action of Albizia lebbeck an Indian indigenous drug. Journal of Ethnopharmacology 1, 397-406.
3. LOWRY, J.B.; PRINSEN, J.H. & BURROWS, D.M. (1994): 2.5 Albizia lebbeck - a Promising Forage Tree for Semiarid Regions. In: GUTTERIDGE, ROSS C. & SHELTON, H. MAX (EDS.): Forage Tree Legumes in Tropical Agriculture. CAB Intemational. t
4. M.A. Iyenger, K.M. Jambaiah, M.S. Kamath and G.M. Rao, Studies on an
antiasthma kada: a proprietary herbal combination, clinical study, Indian drugs,
31(5): 183-6(1994)
5. Simon Mills & Kerry Bone, Principles and Practice of Phytotherapy, Churchill- Livingstone, 2000.
6. www.ayurveduniversity.com/2006_4.php - 33k
7. Pharmacological potential of Albizzia lebbeck: A Review Arvind Kumar, A.K.Saluja, U.D.Shah, A.V.Mayavanshi A.R.College of pharmacy and G.H. Patel Institute of Pharmacy, Vallabh vidyanagar, Anand (Gujarat), India. Pharmacognosy Reviews Vol 1, Issue 1, Jan- May, 2007.
8. Tripathi, R.M et al. (1979) Journal of Ethnopharmacology 1, 395-396.