Loading...
Ganoderma lucidum
שם בוטני  :  Ganoderma lucidum
שם סיני  :  Ling Zhi
שם עממי  :  Ganoderma
שם עברי  :  פטריית ריישי | גנודרמה
לכל הצמחים מוצרים בשימוש הצמח

למרות שימושה הרב של פטריית הריישי כמזון או כצמח מרפא ביפן(פטריות כח יפניות) מוצאה המקורי של הפטריית הינו בסין, שם היא גדלה על גבי גזעי העצים באקלים מונסוני לח.  זוהי פטרייה גדולת מימדים ביחס לפטריות המרפא בעולם, בוהקת בצבעי אדום, סגול, חום ושחור, אך הזן האדום הוא הנפוץ ביותר לצורכי הרפואה.
 השימוש בפטרייה הולך אל העבר הרחוק של הרפואה הסינית החל מתקופת שושלת מינג והיתה מותרת לשימוש אך ורק למשפחת המלוכה בסין והיה איסור להשתמש בפטרייה זו מחוץ לכותלי המדינה בעקבות איסור של הקיסר. כיום סגולותיה של הפטרייה נדדו ברחבי העולם ולכן פטריית הגנודרמה הינה אחד הצמחים השימושיים ביותר ברפואת הצמחים העולמית וקיבל את שם הכינוי "פטריית כח"או "פטריות כח" .
בעבר נהגו לאסוף את הפטריות מהבר ומחירן היה גבוה ביותר, ואילו כיום מגיע עיקר חומר הגלם המשמש למטרות רפואה מגידולים חקלאיים מסחריים.
הגנודרמה מוגדרת כאדפטוגן : צמח בעל השפעה על האדרנל ויכולת להגביר סבולת הגוף, פיזית ומנטלית – מסייע במצבי דחק. פטריות כח יפניות תופעות לוואי:ברפואת הצמחים המודרנית נחשבת הפטרייה לאדפטוגן עדין באופן יחסי, שאינו גורם בדרך כלל לתופעות של המרצת יתר וחוסר שקט האופייניות לעתים הצמחים אשר מחזקים את אנרגיית הגוף כגון : ג'ינסינג קוראני אדום או שוש קירח. לכן לפטרייה סגולה רפואית כצמח מרפא המתאים גם לטיפוסים אקטיביים הסובלים מחום.
 היא נחשבת לצמח תומך מצוין בפורמולות המיועדות לטיפול ארוך טווח בסוכרת, לתמיכה ולמניעת סרטן ולאיזון לחץ דם.
 

חלקי הצמח בשימוש רפואי

כל חלקי הפטריה

זמן הקציר : לכל אורך השנה 
איכות : מתוק, ניטרלי.
מרידיאנים : ריאות, כבד ולב.
קטגוריה : מזיני לב ומרגיעי נפש

פעילות ואינדיקציות:
• מזין את צ'י ודם הלב ומרגיע את ה SHEN : שינה טרודת חלומות, אינסומניה, תחושת פחד (מטופל שבוחר להימנע מעשייה של התחלות חדשות), שיכחה, חוסר ריכוז, פלפיטציות, אפטיות (ADD).
• מחזק LU QI ומתמיר ליחה במחמם העליון : צמח חשוב ועקרי המשמש להפסקת שיעול והסדרת הצ'י של הריאות כלפי מטרה. הסדרת צ'י הריאה להכוונתו יוצר את המחזוריות הנכונה של תחילת תנועת הצ'י (LU-1) מה שיוצר כיווף ופתיחה נכונים בבית החזה ובנקודת הדיקור CV -17 ובכך מעצים את צ'י הלב ומסדיר אותו.
• מחזק את הצ'י ובונה דם : הפטרייה מזינה ומחזקת את יכולתו של הטחול להתמיר ליחה ולעודד בניית דם לכן היא מסייעת גם במצבים של ליחה במחמם האמצעי והעליון הגורמת לקוצר נשימה, תאבון ירוד, גפיים קרות (אנרגייה נשמרת המרכז הגוף ואינה מופצת לצדדים), נרגנות, עייפות, שלשולים.
 

צמח זה נחשב בטוח לשימוש; תופעות לוואי נדירות (אשר נצפו לאחר תקופת נטילה של 3 ו-6 חודשים) כללו יובש בריריות הפה והגרון, דימומים מהאף, בחילות, הקאות, כאב אפיגסטרי וגירודים; כמו כן, דווח על מקרה בודד של פריחה בעור בעקבות שתיית יין שהכיל את הצמח; יש לנקוט זהירות בשילוב עם תרופות מדכאות חיסון וכן בשילוב עם תרופות נוגדות קרישה; הצמח מצמצם את השפעת תרופות מסוג בברביטורטים באופן שמצמצם את אורך השינה שהתרופות משרות; הצמח מעלים את ההשפעה הממריצה של צריכת קפאין.
הריון: אין די מידע בנושא.
הנקה: אין די מידע בנושא.
 

טינקטורה: 1:3, 45% אלכוהול, 3-6 מ"ל TID.
תמצית יבשה: (30% פוליסכרידים), 200-500 מ"ג TID, בסרטן , עד 3 גרם ליום.
מרתח: 1-5 גרם TID.
כחלק מפורמולה: 30%-40%.
 

1. כמו על צמחים אדפטוגנים אחרים מהרפואה הסינית, גם על פטריית הריישי נערכו מחקרים רבים ויש כיום תיעוד נרחב של פעילותה הרפואית המגוונת. ע"פ  (1999) Mao, T. el al  חומרים טריטרפניים ופוליסכרידיים בצמח אחראים לחלק הארי של פעילותו הרפואית: לטריטרפנים מיוחסת פעילות אדפטוגנית, מפחיתה לחץ דם ואנטי אלרגית, ואילו לפוליסכרידים בטא-גלוקנים שונים בצמח מיוחסת פעילות אנטי סרטנית ומעוררת חיסון. (1999) Wang, S.Y. et al הראו שהפעילות נוגדת הגידול של הצמח נגרמת בחלקה באמצעות שחרור של ציטוקינים ממקרופאג'ים ולימפוציטים מסוג T.
 
2. ע"פ (2003) Gao, Y. et al תמצית פוליסכרידית של ריישי שיפרה את התגובה החיסונית בחולי סרטן בדרגה מתקדמת, אשר קיבלו מינון של 1800 מ"ג תמצית 3 פעמים ביום למשך 12 שבועות. בניסוי זה נמצאה עלייה ברמות הפלזמה של אינטרלוקין (IL-2 ) ואינטרפרון והגברה משמעותית של פעילות תאי Natural killer.1
 
3. מחקר משנת 1997 מצא כי הצמח גרם להגברת ייצור ציטוקינים,  TNF) Tumor-necrosis-factor ) ואינטרפרון.

4. ניסוי קליני שנערך בניו זילנד (2005) בדק את ההשפעה של תמצית של הצמח המכילה בעיקר פוליסכרידים על 132 בני אדם הסובלים מחולשת עצבים – נויראסתניה (neurasthenia). התמצית או פלסבו ניתנו באופן אוראלי במינון של 1800 מ"ג, 3 פעמים ביום למשך 8 שבועות. התמצית נמצא עדיפה על פני פלסבו בכל הקשור להפחתת הסימפטומים של נויראסתניה.

5. בניסוי קליני שנערך בהונק קונג (2004) בסמיון כפול ומבוקר בפלסבו נמצא כי מתן של 720 מ"ג ליום למשך 10 ימים של תמצית מהצמח הוביל לעליה ברמות נוגדי החימצון בפלזמה של עשרה מתנדבים בריאים.

6. מחקר סיני מ- 1973, שכלל מתן של סירופ המופק מפטריית ריישי ל- 120 חולים עם רמות גבוהות של כולסטרול, משך חודש עד שלושה חודשים, הראה יעילות של 86% בטיפול.

Refrences
1. Immunol Invest. 2003 Aug;32(3):201-15.
2. International Journal of Cancer. 1997 Mar;70(6):699-705.
3. J Med Food. 2005 Spring;8(1):53-8.
4. Int J Food Sci Nutr. 2004 Feb;55(1):75-83.
5. Journal of Chinese Herbs. 1973;1:31.
6. material mediac – Chinese herbal medicin
 

מוצרים בשימוש הצמח

₪0.00
 
REISHI

REISHI

REISHI

₪143.79
 
TOP MUSHROOMS

TOP MUSHROOMS

TOP MUSHROOMS

₪207.22