Loading...
Ledebouriella divaricate
שם בוטני  :  Ledebouriella divaricate
שם סיני  :  Fang Feng
שם עממי  :  
שם עברי  :   סילר
לכל הצמחים מוצרים בשימוש הצמח

הסילר הינו שיח רב שנתי השייך למשפחת הסוככיים.  הוא מתנשא לגובה של עד 80 ס"מ עליו חלקים, עגלגלים ופרוסים ככפות ידיים פתוחות  (דרך להובל מים אל השורש) התפרחות הלבנות נמצאות בחלקו העליון של השיח על גבי ענף הנישא גבוה. הסילר מתאפיין בשורש עבה, ארוך ומעמיק במיוחד שהוא החלק העיקרי שבו משתמשים ברפואת הצמחים הסינית והמודרנית.
אזור גדולו הטבעי של הסילר הוא בצפון סין ובעמקים של נהר היאנגצה, בית גידולו האופייני הינו אזורים מדבריים ויבשים. למרות שניתן לראות פריחה התחילת הקיץ ופירות בתחילת הסתיו (ספטמבר-אוקטובר) השורש נאסף לשימוש רפואי לרוב באביב ולעיתים גם בסתיו, טרם צמיחת גבעולי הפריחה, ומועבר לייבוש בשמש.
הסילר נמצא בשימוש זה מאות שנים ברפואה הסינית המסורתית, ופירוש שמו הסיני (Fang Feng) הינו, בתרגום חופשי, "מגן הרוח" מתוך התיאור הסיני לומר שמחולל מחלה שמקורה בחיצון מקורה כרוח חיצונית אשר חדרה אל הגוף. הסילר בעל עוצמת פעילות בינונית, נטול רעילות וניתן לנטילה לתקופה ממושכת.


 

חלקי הצמח בשימוש רפואי

שורש

זמן הקציר : סתיו או אביב (תלוי באיזור הגידול) 
איכות : חריף, מתקתק, חמים.
מרידיאנים : שלפוחית השתן (TAI YANG), כבד וטחול
קטגוריה : משחררי חיצון חמים

פעילות ואינדיקציות:
• משחרר החיצון ומגרש רוח קור : הצמח מתאים לכל המצבים של פלישת רוח קור המלווה בסימנים כגון כאב ראש, כאבים בגוף, צמרמורת ורעד.
• משחרר רוח לחות ומקל על כאב : למצבים של רוח קור ולחות הגורמת לכיווצים וכאב המוחמרים בחשיפה אל רוח.
• למצבים בהן רוח נתקעת בשכבות החיצוניות ואינה יכולה לצאת : גורם לרעד בידיים וברגליים, מחמיר צמרמורות.
• רוח פנימית הנגרמת על בסיס חוסר איזון בין טחול לכבד (עץ ואדמה) הגורם לאי שקט, שלשולים כרונים, דם בצואה, מיגרנות, נרגנות ובמצבים ממושכים אף לתסמונת המעי הרגיז.
 

מרכיבים פעילים

תרכובות פנוליות:
קומרינים: psoralen, bergapten, xanthotoxin, imperatorin, phellopterin, deltoin, anomalin, scopoletin, 5-hydroxy-8-methoxypsoralen, nodakenetin, marmesin, clemiscosin A
דהידרופוראנוקרומנוס: cimifugin, prim-O-glucosylcimifugin, 5-O-methylvisamminol, 4'-O-beta-D-glucosyl-5-O-methylvisamminol
תרכובות איזופרנואידיות:
סטרולים: daucosterol, beta-sitosterol
תרכובות פוליסכרידיות: saposhnikovan A,B,C
חומצות אורגניות: lignoceric acid
חומרים נוספים : מניטול, סוכרוז, אדנוזין, fangfengalpyrimidine, תרכובות אצטילניות הצמח מכיל שמן נדיף הכולל מגוון תרכובות פיטוכימיות.

לא ידועות תופעות לוואי או תגובות ביניים. הצמח אינו רעיל ובטוח לשימוש במינונים המקובלים.
ברפואה הסינית הצמח אינו מומלץ לשימוש במצבי חום המלווים בכאב ראש אשר מופיעים בטיפוסים עם חוסר דם וחוסר יין.
הריון: אין בנמצא מידע עדכני לגבי השימוש במהלך ההיריון.
הנקה: אין בנמצא מידע עדכני לגבי השימוש במהלך ההנקה.
 

טינקטורה: 1:3 , 45% אלכוהול, 3-6 מ"ל TID.
תמצית יבשה: 5:1, 2-5 גרם TID.
מרתח: 1-3 גרם TID.
כמרכיב בפורמולה: 25% - 30%.
 

1. במחקר קליני שנערך ביפאן נטלו חלק 68 איש הסובלים ממשקל עודף. קבוצת הניסוי נטלה פורמולה בשם Fang Feng Tong Sheng San. 30% ממשתתפי קבוצת הניסוי הפחיתו משמעותית ממשקלם לאחר 8-10 שבועות של שימוש בצמחים. ההשפעה של ההרכב הצמחי הייתה משמעותית יותר בנשים מקבוצת הגיל 20-30 שנה.

2. מחקר רב שנים בחיות שנערך בשיתוף מכוני מחקר בטייוואן ובארה"ב מעלה כי לצמח הסילר יכולת דיכוי משמעותית של תאי סרטן, עם תופעות לוואי מועטות או אף ללא תופעות לוואי כלשהן. הצמח הדגים סלקטיביות גבוהה בהשמדת תאי סרטן והראה יעילות בטיפול בסרטני כליה, שד, שחלות וברירית של מערכת הנשימה העליונה. המחקר הצליח לבודד ולסנתז מהצמח מרכיבים שהיו פעילים בדיכוי תאי סרטן פי 10,000 יותר מאשר החומר פרולוקין.

3. במחקר מעבדתי יפאני שנערך על עכברים הדגימה קבוצת הניסוי שטופלה בפורמולה המבוססת על צמח הסילר, (Da-Fang-Feng-Tang (DFFT, הקלה משמעותית בדלקת מפרקים מושרה ביחס לקבוצת הביקורת. בנוסף, בדיקות היסטולוגיות הראו הפחתה בהרס הסחוס והעצם בקבוצת הניסוי לעומת קבוצת הביקורת. תוצאות הניסוי מראות שהפורמולה דיכאה התפתחות דלקת מפרקים מושרת קולגן (CIA) בעכברים, ותומכות בהשערה שהינה יעילה בטיפול בדלקת מפרקים שגרונית גם בבני אדם.

4. מחקר קנדי מ- 2007 בדק בתנאי מעבדה השפעת תמצית כוהלית של הצמח על קווים שונים של תאים סרטניים. מסקנות המחקר קובעות כי תמצית הצמח הינה בעלת יכולת משמעותית כנוגדת שגשוג של מגוון תאי גידול ממקור אנושי, וכן הינה בעלת תכונות נוגדות חמצון ונוגדות דלקת אשר הגנו על קו תאי האדם שנבדק בניסוי (LPS-activated RAW 264.7 cells). בנוסף, התמצית העצימה את פעילותן של תרופות כימותרפיות שונות דוגמת פקליטקסל וקמפטוטצ'ין.


Refrences
1. Chen Q. Renowned Patent Traditional Chinese Medicines: Pharmacology and
Clinical Applications (1998).
2. http://www.pulsemed.org/dtach.htm (July 9, 2002)
3. Am J Chin Med. Wang LR, et al. 1999;27(2):205-15.
4. Tai J, Cheung S. Oncol Rep. 2007 Jul;18(1):227-34

כל הזכויות שמורות ליניב מורסיאנו