Loading...
Cola vera \ nitida
שם בוטני  :  Cola vera \ nitida
שם עממי  :  Kola
שם עברי  :  אגוז קולה
לכל הצמחים מוצרים בשימוש הצמח

מוצאו של עץ זה במערב אפריקה.כיום גדל כגידול מסחרי בניגריה, בברזיל ובאינדונזיה.
ברפואת הצמחים המודרנית נוהגים איפוק מה, ומשתמשים בו במשורה. הצמח אינו מתאים לטיפוסים פעילים ואין להשתמש בו פרקי זמן ממושכים; יש להעלות את מינוניו באופן הדרגתי. לקולה מיוחסת עוצמת פעילות בינונית והוא נפוץ בשימוש בעיקר במוצרי מדף ובפורמולות פטנט המיועדות להרזיה.
 

חלקי הצמח בשימוש רפואי

זרעים.

ספרות מדעית:
PDR FOR Herbal Medicines
 חלק ממרכיבי הצמח(קפאין) ממריצים את מערכת העצבים המרכזית. הצמח ממריץ ייצור חומצת קיבה ואת זרימתה. הצמח ממריץ את פעילותה של מערכת העיכול.

פעילות ברפואת הצמחים המסורתית: ממריץ\מניע, ממריץ לב, מעורר, מעלה לחץ דם, מפחית תיאבון, מרחיב כלי-דם, ממריץ עצבי , משתן נפח, נוגד דיכאון,
שימושים עיקריים: דיכאון, הרזיה (תמיכה),
שימושים משניים: דופק איטי (ברדיקרדיה), לחץ דם נמוך, מגרנה, תשישות וחולשה,

איכויות:
מעט מריר ומתקתק, חמים.

השפעה רפואית:
·מעצים את יאנג הלב והכליות:
- דיכאון, תת לחץ דם, חולשה ועייפות.
 

מרכיבים פעילים

תרכובות פנוליות:
פנולים פשוטים: d-catechin, l-epicatechin, kolatin, kolatein, kolanin
טאנינים:
אנטוציאנידינים ואנטוציאנינים: kola red.
אלקלואידים: (2.5%) Theobromine ,Caffein ונוספים.
גומי:
ויטמינים: ויטמין C
מינרלים: סידן.

ככל הצמחים המכילים קפאין יש להימנע משימוש ביתר לחץ דם ובמצבים של עודף עצבי.
הריון: אין מספיק מידע בנושא.
הנקה: אין מספיק מידע בנושא.
 

טינקטורה: 1:3 45% אלכוהול, 1-3 מ"ל TID.
כחלק מפורמולה: 20%-25%.


 

1. סדרה של מחקרים צרפתיים שהתבצעו בחולדות הראתה כי לצמח פעילות הגורמת להפחתת הייצור של ההורמון LH ועל ידי כך נגרם עיכוב של תהליך הביוץ והמחזור הנשי הטבעי.

2. מחקר אמריקני (2004) הצביע על האפשרות כי לתמצית הצמח פעילות מעכבת על מספר מינים של חיידקים הגורמים לשחפת בבקר, ובמקרים מסוימים עלולים גם לגרום שחפת בבני אדם.

3. מספר מחקרים בדקו את השפעת הצמח, בדרך כלל בשילוב עם צמחים נוספים המכילים קפאין או אפדרין, על תהליכי הרזיה בבני אדם הסובלים מהשמנת יתר.

4. אחד המחקרים נערך בארה"ב (2004) והתקיים באופן אקראי ובתנאי סמיון כפול. בניסוי קליני זה, שהתקיים במספר אתרים שונים במדינת ניו-יורק חולקו 102 בני אדם בגילאי 18-65 שסבלו מהשמנת יתר (30<BMI</=39.9) לשתי קבוצות. קבוצת המחקר קיבלה תערובת צמחית שכללה שלושה מרכיבים עיקריים: 125 מ"ג תמצית אפדרה סיני (10 מ"ג אפדרין), 250 מ"ג תמצית אגוז קולה (60 מ"ג קפאין) ו- 100 מ"ג תמצית קליפת גזע של ערבה לבנה (15 מ"ג סליצין). התערובת כללה מספר צמחים נוספים שלא צוינו במחקר. קבוצת הביקורת קיבלה פלסבו. כדי לנטרל השפעות אחרות על תוצאות הניסוי ננקטו מינימום צעדים להדרכה של המטופלים בנוגע לשינויים בהרגלי החיים כגון תזונה ופעילות גופנית. המחקר נערך במשך 12 שבועות ובמהלכם (לאחר יומיים, שבוע, שבועיים, 4 שבועות, 8 שבועות ו- 12 שבועות) נערכו בדיקות משקל, אחוז השומן בגוף, מסת השומן, היקף המותניים, BMI, לחץ הדם ובדיקת דופק. תוצאות הניסוי הראו כי המטופלים בקבוצת המחקר ירדו במשקלם ב- 1.5 ק"ג יותר מאשר המטופלים בקבוצת הביקורת והבדל זה הוא משמעותי סטיסטית. בנוסף, חלה ירידה גדולה יותר ב BMI ובהיקפי המותניים. לא נצפו שינויים בין הקבוצות בנוגע לאחוז השומן בגוף, מסת השומן, לחץ הדם והדופק. כמו כן, לא היו הבדלים בין שתי הקבוצות בנוגע לתופעות לוואי חריגות הקשורות לטיפול.

5. ניסוי קליני נוסף נערך אף הוא בארה"ב (2002) ובו נבדקה השפעתה של תערובת צמחית שהכילה את הצמחים אפדרה סינית ואגוז הקולה (באופן שהביא לצריכה יומית של 90 מ"ג אפדרין ו- 192 מ"ג קפאין) על 167 בני אדם שסבלו מהשמנת יתר (BMI=31.8 בממוצע). המטופלים חולקו באופן אקראי לשתי קבוצות, כאשר קבוצת הביקורת קיבלה פלסבו. במהלך הניסוי, שארך ששה חודשים, נבדקו לחץ הדם, תפקוד הלב והמשקל. כמו כן, נלקחו מדדים מטבוליים. תוצאות המחקר הראו כי המטופלים בקבוצת המחקר ירדו בממוצע 5.3 ק"ג בהשוואה ל 2.6 ק"ג בקבוצת הביקורת. בנוסף הייתה גם הירידה בשומן הגוף גבוהה יותר וכך גם הירידה ברמות הכולסטרול מסוג LDL. בקבוצת המחקר בלבד נצפתה עלייה ברמות הכולסטרול מסוג HDL. הטיפול הצמחי גרם לעלייה קלה בלחץ הדם ובקצב הלב. תופעות לוואי שדווחו כללו יובש בפה, צרבת ונדודי שינה. מסקנות המחקר היו כי התערובת הצמחית יעילה בהפחתת המשקל והשומן, ומובילה לשיפור במצב השומנים בדם, מבלי לגרום לתופעות לוואי חריגות משמעותיות.

Refrences
1. Phytomedicine. 2004 Feb;11(2-3):157-64.
2. Phytother Res. 2003 Aug;17(7):756-60.
3. Phytother Res. 2003 Aug;17(7):748-55.
4. Phytother Res. 2004 May;18(5):414-8.
5. Int J Obes Relat Metab Disord. 2004 Nov;28(11):1411-9.
6. Int J Obes Relat Metab Disord. 2002 May;26(5):593-604
כל הזכויות שמורות ליניב מורסיאנו
 

מוצרים בשימוש הצמח

₪0.00
 

₪0.00
 

₪0.00
 

₪0.00