Loading...
שאנטי הרכב צמחי מתמציות נוזליות מרוכזות (טינקטורות) . ע"פ רפואת הצמחים המסורתית מקל במצבים של חוסר שקט, מתח, עצבנות, חרדות ונדודי שינה.

פורמט

תמצית

מינון ואופן שימוש

אופן השימוש : 25-75 טיפות (אפשר במעט מים או מיץ תפוחים), 1-3 פעמים ביום או לפי הצורך על קיבה ריקה לפני ארוחה. ניתן ליטול לפני השינה.

תכולה

50 מ"ל

-->

הרכב צמחים

  • שיבולת שועל (Oats)
    שיבולת שועל
    שם עברי שיבולת שועל
    שם עממי Oats
    שם סיני
    שם בוטני Avena sativa

    צמח בר נפוץ ממשפחת הדגניים המתלווה לרוב לצמחים אחרים ממשפחה זו בבית גידולו הטבעי. מוצא הצמח באזורים חמים סביב הים התיכון והוא עבר תהליך של גידול ותירבות ע"י האדם על פני תקופה של כ-2000 שנה. המגדלות המובילות של שיבולת השועל בעולם הן רוסיה, ארה"ב, פינלנד ופולין. בשלהי הקיץ קוצרים את הצמח וטוחנים את זרעיו להפקת סובין ופתיתי שיבולת שועל (קוואקר). זרעי הצמח משמשים כמזון בסיסי בצפון אירופה, כאשר הדייסה שמכינים מהם משמשת כארוחת בוקר מזינה עשירה בויטמינים, מינרלים, חלבון, פחמימות מורכבות וסובין. שימוש זה התקבל בחלקים רבים בעולם. למטרות רפואיות משמש נוף הצמח, עם או ללא הזרעים. ברפואה המסורתית של ארה"ב ואירופה שימש הצמח למטרות חיזוק כללי, שיקום מערכת העצבים, טיפול בדיכאון, זירוז החלמה לאחר מחלה, שיפור התפקוד המיני וכן לניקוי והזנת העור. ברפואה ההודית המסורתית משמש הצמח לסיוע בגמילה משימוש בסמים. עוצמת הפעילות הרפואית של שיבולת השועל מתונה והצמח נטול רעילות אקוטית או כרונית ומתאים לשימוש לפרקי זמן ממושכים.  

    קרא עוד
  • כשותית (Hops)
    כשותית
    שם עברי כשותית
    שם עממי Hops
    שם סיני
    שם בוטני Humulus lupulus

    הכשותית הינו שיח מטפס רב שנתי השייך למשפחת הקנביים. הכשותית הינו ירוק עד אך את פריחתו המיוחדת ניתן לראות רק באביב. גודלו יכול לנוע בין 2-6 מטרים עליו גדולים ומשוננים בצורת תילתן ופרחיו בגוונים של צהוב-ירקרק נראים כפירות תלויים דמויי ארטישוק קטן. איזור גידולו הטבעי הוא באירופה, חלקים ממערב אסיה וצפון אמריקה וכיום מגודל הכי הרבה בגרמניה. הצמח גדל בחלקים נרחבים בעולם כגידול מסחרי למטרות תעשייתיות. מבחינים בין צמח זכרי לצמח נקבי, כאשר הפרחים של הצמח הנקבי נאספים בתחילת הסתיו לשימוש מסחרי בעוד הצמח הזכרי מגודל רק לצורכי הפריה. הצמח מקובל זה שנים רבות כמרכיב בייצור בירה לצד השימוש הרפואי המסורתי. ברפואה הצמחים המודרנית משמש צמח הכשותית בעיקר כמרגיע עצבי ונחשב לבעל עוצמת פעילות בינונית.  

    קרא עוד
  • מליסה רפואית (Lemon Balm)
    מליסה רפואית
    שם עברי מליסה רפואית
    שם עממי Lemon Balm
    שם סיני
    שם בוטני Melissa officinalis

    מליסה הוא שיח קטן שעליו ירוקים ברוב ימות השנה השייך למשפחת השפתניים. מאחר וזרעיו של הצמח חייבים טמפרטורה העולה על 20 מעלות צלזיוס כדי להתפתח ולנבוט מוצאה של המליסה נפוץ במדינות החמימות של המזרח התיכון ומערב אסיה. לאור הצלחתו הרפואית של הצמח והשפעתו המרגיעה על ילדים ומבוגרים הוא התפשט לרוב חלקי העולם. זה הוא שיח צפוף עלים שגוונם ירוק בהיר ובדרך כלל נמוך קומה, אך עם גידול מבוקר ונכון פריחתה של המליסה יכולה להיתמר עד מטר וחצי. למרות שלעליה יש ריח לימוני בדומה למנטה הארומטיות שלה פחותה בהרבה ועדינה יותר . הסינים מתארים כ"צמח בעל חריפות חזקה וארומטיות גבוה פותח ומשחרר את הריאות" אך לעומת זאת "צמחים בעלי ארומטיות עדינה ומרירות קלה מצליחים לחדור אל הלב ולהשקיט את הנפש". פרחיה של המליסה יוצאים לרוב על ענפיה הגבוהים ויוצאים כפרח אחד על מפרק בגבעול בין שני עלים ופורחת לסירוגין (מפרק כן ומפרק לא) . השמן הנדיף שבעליו של הצמח בעל ארומה וטעמים לימוניים, ההופכים את הצמח לאחד מן האהודים מבין צמחי התבלין המשמשים לחליטה. היסטוריה של המליסה : Melissa זהו שם יווני שמשמעו "דבורת הדבש", את שם זה קיבלה המליסה מאחר ופרחיו הקטנים של הצמח מושכים דוברים ביתרות רבה. לאורך הדורות שימשה המליסה ברפואה המסורתית של עמים רבים, כצמח מחזק שביכולתו לרפא בעיות רפואיות רבות. הצמח משמש משחר ההסטוריה (בעיקר מהתקופה של האימפריה היוונית) לטיפול בבעיות נשים ובבעיות עצבים כנדודי שינה (אינסומניה), פרכוסים, עוויתות, כאבי ראש, פלפיטציות, מיגרנות, כאבי שיניים, הצטננות, הכשות חרקים ואפילו גידולים. "מי מליסה כרמליתיים" שמשו כתרופת-על לכל המחלות. מקור המשקה בנזירי המסדר הכרמליתי שנוסד במאה ה-13 על הר הכרמל, ומשם נפוץ לרחבי האימפריה הצלבנית. המשקה התבסס על תמציות אשר הופקו ממליסה, לימון, ציפורן, קינמון, כוסברה, מיורן ואנג'ליקה. הוא שימש בעיקר כמרגיע, לטיפול בבעיות של פעילות יתר של מערכת העצבים. ברפואת הצמחים המודרנית נחשבת המליסה לצמח עדין המותווה לטיפול בהפרעות עיכול, וכן בבעיות שמקורן בפעילות יתר של בלוטת התריס ומערכת העצבים  

    קרא עוד
  • ולריאן רפואי (Valerian)
    ולריאן רפואי
    שם עברי ולריאן רפואי
    שם עממי Valerian
    שם סיני Xia Cao
    שם בוטני Valeriana officinalis

    הוולריאן הרפואי הינו צמח מרפא חשוב הנמכר בישראל תחת רשימת צמחי המרפא המותרים לשיווק על-ידי בתי מרקחת בלבד. הוא נפוץ ברחבי אירופה ובעיקר באנגליה, בהולנד ובבלגיה, כצמח בר וכגידול מסחרי. לצמח מיוחס שימוש מסורתי ארוך שנים ומתועד היטב לטיפול בבעיות מערכת העצבים, ובעיקר בהיסטריה, בחרדה, באי-שקט ובהפרעות שינה. הוא מכיל מספר רב של חומרים פעילים אשר פועלים באופן שונה על מערכת העצבים. חוקרים רבים מחזיקים בדעה שפעולתו הכוללת של הצמח תלויה בשילוב שבין ההשפעות של החומרים השונים, כך שבידוד ונטילת מרכיב פעיל אחד לא יביאו אותן התוצאות כמו בנטילת מוצר המכיל את כל מרכיבי הצמח. לולריאן מיוחסת עוצמת פעילות בינונית.  

    קרא עוד
  • פסיפלורה (Passion flower)
    פסיפלורה
    שם עברי פסיפלורה
    שם עממי Passion flower
    שם סיני
    שם בוטני Passiflora incarnata

    מוצאה של השעונית בארה"ב. זהו צמח מטפס הנאסף לצורכי רפואה בתקופת הפריחה. לצמח מסורת ארוכה ומתועדת היטב של שימוש לצורכי רפואה. ברפואת הצמחים המודרנית נחשבת הפסיפלורה לצמח עדין המשמש לטיפול במצבים הנובעים מעודף פעילות עצבית.  

    קרא עוד

לייעוץ ויצירת קשר עם מטפל מוסמך

03 910 2225 התקשרו או שלחו הודעה

הערה משפטית

ידע זה אינו מהווה התוויה רפואית ו/או תחליף לכל טיפול רפואי אחר. על אף שלא ידוע על תופעות לוואי משימוש בשאנטי , השימוש בו הוא על אחריות המשתמש בלבד, בכל שאלה רפואית על המשתמש להיוועץ ברופא המטפל .