Loading...
החליטה שתשקיט לכם את הנפש ותנעים לכם את הערב. הרכב צמחי בעל ארומה וטעם נעימים ובעלי השפעה מרגיעה ומזינה.

פורמט

חליטות (צמח יבש)

מינון ואופן שימוש

להכנת חליטה מומלץ לשים 1-2 כפיות מהתערובת בכוס ולצקת מים רותחים. יש להשרות את התערובת במשך 10-15 דקות, לסנן ולשתות או לגרגר לפי הצורך. מינון מומלץ 2-4 כוסות ליום.

תכולה

80 גרם

-->

הרכב צמחים

  • מליסה רפואית (Lemon Balm)
    מליסה רפואית
    שם עברי מליסה רפואית
    שם עממי Lemon Balm
    שם סיני
    שם בוטני Melissa officinalis

    מליסה הוא שיח קטן שעליו ירוקים ברוב ימות השנה השייך למשפחת השפתניים. מאחר וזרעיו של הצמח חייבים טמפרטורה העולה על 20 מעלות צלזיוס כדי להתפתח ולנבוט מוצאה של המליסה נפוץ במדינות החמימות של המזרח התיכון ומערב אסיה. לאור הצלחתו הרפואית של הצמח והשפעתו המרגיעה על ילדים ומבוגרים הוא התפשט לרוב חלקי העולם. זה הוא שיח צפוף עלים שגוונם ירוק בהיר ובדרך כלל נמוך קומה, אך עם גידול מבוקר ונכון פריחתה של המליסה יכולה להיתמר עד מטר וחצי. למרות שלעליה יש ריח לימוני בדומה למנטה הארומטיות שלה פחותה בהרבה ועדינה יותר . הסינים מתארים כ"צמח בעל חריפות חזקה וארומטיות גבוה פותח ומשחרר את הריאות" אך לעומת זאת "צמחים בעלי ארומטיות עדינה ומרירות קלה מצליחים לחדור אל הלב ולהשקיט את הנפש". פרחיה של המליסה יוצאים לרוב על ענפיה הגבוהים ויוצאים כפרח אחד על מפרק בגבעול בין שני עלים ופורחת לסירוגין (מפרק כן ומפרק לא) . השמן הנדיף שבעליו של הצמח בעל ארומה וטעמים לימוניים, ההופכים את הצמח לאחד מן האהודים מבין צמחי התבלין המשמשים לחליטה. היסטוריה של המליסה : Melissa זהו שם יווני שמשמעו "דבורת הדבש", את שם זה קיבלה המליסה מאחר ופרחיו הקטנים של הצמח מושכים דוברים ביתרות רבה. לאורך הדורות שימשה המליסה ברפואה המסורתית של עמים רבים, כצמח מחזק שביכולתו לרפא בעיות רפואיות רבות. הצמח משמש משחר ההסטוריה (בעיקר מהתקופה של האימפריה היוונית) לטיפול בבעיות נשים ובבעיות עצבים כנדודי שינה (אינסומניה), פרכוסים, עוויתות, כאבי ראש, פלפיטציות, מיגרנות, כאבי שיניים, הצטננות, הכשות חרקים ואפילו גידולים. "מי מליסה כרמליתיים" שמשו כתרופת-על לכל המחלות. מקור המשקה בנזירי המסדר הכרמליתי שנוסד במאה ה-13 על הר הכרמל, ומשם נפוץ לרחבי האימפריה הצלבנית. המשקה התבסס על תמציות אשר הופקו ממליסה, לימון, ציפורן, קינמון, כוסברה, מיורן ואנג'ליקה. הוא שימש בעיקר כמרגיע, לטיפול בבעיות של פעילות יתר של מערכת העצבים. ברפואת הצמחים המודרנית נחשבת המליסה לצמח עדין המותווה לטיפול בהפרעות עיכול, וכן בבעיות שמקורן בפעילות יתר של בלוטת התריס ומערכת העצבים  

    קרא עוד
  • תרזה (Lime Flowers)
    תרזה
    שם עברי תרזה
    שם עממי Lime Flowers
    שם סיני
    שם בוטני Tilia europea

    טיליה אירופאית הינו עץ השייך לממשפחת הטילייתיים, הנפוץ באירופה ובארה"ב. ברפואת הצמחים המודרנית הוא נחשב לצמח עדין, המתאים לטיפול בילדים.  

    קרא עוד
  • עוזרר (Hawthorn)
    עוזרר
    שם עברי עוזרר
    שם עממי Hawthorn
    שם סיני
    שם בוטני Crataegus spp

    מינים שונים של עוזרר נמצאים בשימוש רפואי במסורות רבות של רפואת צמחים. זהו עץ נמוך ממשפחת הוורדניים, הנפוץ בצמחיית הבר של אירופה, צפון אפריקה, מערב אסיה והמזרח התיכון, לרבות ישראל. הצמח מוגדר ברפואת הצמחים המודרנית כבעל עוצמת פעילות בינונית המתאים לשימוש ארוך טווח ואפילו קבוע, מאחר שפעילותו הרפואית נבנית בהדרגה. הוא נחשב לאחד הצמחים המרכזיים לטיפול ברוב בעיות מערכת הלב, ומתאים גם לשימוש מניעתי.

    קרא עוד
  • פסיפלורה (Passion flower)
    פסיפלורה
    שם עברי פסיפלורה
    שם עממי Passion flower
    שם סיני
    שם בוטני Passiflora incarnata

    מוצאה של השעונית בארה"ב. זהו צמח מטפס הנאסף לצורכי רפואה בתקופת הפריחה. לצמח מסורת ארוכה ומתועדת היטב של שימוש לצורכי רפואה. ברפואת הצמחים המודרנית נחשבת הפסיפלורה לצמח עדין המשמש לטיפול במצבים הנובעים מעודף פעילות עצבית.  

    קרא עוד

לייעוץ ויצירת קשר עם מטפל מוסמך

03 910 2225 התקשרו או שלחו הודעה

הערה משפטית

ידע זה אינו מהווה התוויה רפואית ו/או תחליף לכל טיפול רפואי אחר. על אף שלא ידוע על תופעות לוואי משימוש ב SEPTICOOL השימוש בו הוא על אחריות המשתמש בלבד. בכל שאלה רפואית על המשתמש להיוועץ ברופא המטפל .